Logistics Engineering - Logistiek

hbo stc

Vierjarige bachelor, 50% Engels en 50% Nederlands

Heb je je wel eens afgevraagd wat er in de truck zit die voor je in de file staat op de snelweg? Misschien zit er voor een vermogen aan computerapparatuur in, misschien zit hij wel vol met aardappelen. En waarom zitten die goederen niet in een vliegtuig, een trein, of in een zee- of binnenschip? Waarom zijn ze nu op de weg en niet gisteren of morgen? In Rotterdam worden vervoersstromen met elkaar verbonden en vervoersstromen staan centraal in de hbo-opleiding Logistics Engineering.

Wereldopleiding

Bij de opleiding Logistics Engineering ligt het zwaartepunt op transport. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat je deze opleiding vindt in ‘Mainport Rotterdam’. Goederen afkomstig van zeeschepen worden verdeeld over de weg, het spoor, de binnenvaart en de lucht, en omgekeerd. Zo ontstaan er wereldomvattende vervoersketens. Het beheersen en organiseren van deze ketens is waar het bij deze opleiding om gaat.

Leuk om te weten
Lester Verhoef, student Logistics Engineering, won in 2015 de MCR-prijs voor de meest talentvolle mbo’er of hbo’er die een echte ambassadeur is voor de haven. Lester over de studie:

“Bij logistiek dacht ik voornamelijk aan containers op schepen en vrachtwagens, maar er is zo veel meer mogelijk. Met de studie leg je een goede basis voor de enorme wereld van de logistiek en kan je je kennis verdiepen in aspecten die jij interessant vindt. Van Supply Chain management tot operations manager tot Vessel planner, alles wat je wilt doen binnen de logistiek na het afstuderen, is te bereiken met deze studie! De logistieke wereld ligt letterlijk aan je voeten.”

Minors
In het vierde jaar van de opleiding verdiep je je kennis door het volgen van een minor. Je kunt bijvoorbeeld één van deze minors volgen:

  • Supply Chain Management
  • Maritime & Port Management
  • Service Logistiek
  • Inkoopmanagement

Goed om te weten

De opleiding Logistics Engineering heette voorheen Logistiek en Technische Vervoerskunde. Als je een internationale carrière ambieert, dan bereidt de opleiding je hier ook op voor! In overleg met de opleiding kun je een deel van de opleiding in het buitenland doorbrengen, bijvoorbeeld tijdens je stageperiode of tijdens een uitwisselingsprogramma met een hogeschool in het buitenland. Tijdens de opleiding groeien studenten toe naar functies als teamleider of manager planning, logistiek manager, supply chain manager of inkoopmanager.

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of  Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. Ook ontvang je bij je diploma een Engelstalig diplomasupplement met een DS-label, waarmeeje  de waarde van je diploma eenvoudiger kan aantonen in het buitenland bij de toelating tot een vervolgstudie of bij het vinden van een baan.

Na de studie Logistics Engineering zijn de Master of Science Shipping and Transport van de Netherlands Maritime University (STC-NMU) of de Master Logistics Management van Hogeschool Rotterdam interessante vervolgstudies.

Meer weten?

Heb je vragen over de opleiding Logistics Engineering? Neem dan contact met ons op of bezoek een open dag of infomiddag. Aanmelden voor deze opleiding kan tot 1 mei.

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers (vaak ook studiebijsluiter genoemd) geeft een beeld van hoe een opleiding van een hogeschool of universiteit het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen dan wel universiteiten. Dit kan je helpen bij je oriëntatie op je studiekeuze. Klik op onderstaande studiebijsluiter om deze te vergroten of kijk op de website van Studiekeuze123.

HBO Logistics Engineering Studie in Cijfers

Opleidingsniveau:
hbo
Sector:
Logistiek
Leerwegen:
Voltijd (hbo)
Privaat/Publiek
Bekostigd onderwijs
Duur:
4 jaar
Opleidingseisen:
havo-diploma, profiel Economie & Maatschappij
havo-diploma, profiel Natuur & Gezondheid
havo-diploma, profiel Natuur & Techniek
vwo-diploma, profiel Economie & Maatschappij
vwo-diploma, profiel Natuur & Gezondheid
vwo-diploma, profiel Natuur & Techniek
Interesses:
Leidinggeven
Op kantoor werken
Organiseren en plannen

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 400

E-mail: rmu-bedrijfsbureau@hr.nl

  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group